Doden bij explosie flat Oostenrijk

Bij een explosie in een drie verdiepingen tellende flat in Wilhelmsburg, 70 km ten westen van Wenen, zijn gisteren ten minste drie mensen om het leven gekomen.

In de loop van de nacht werd een 15-jarig meisje levend onder het puin van het geheel ingestorte gebouw vandaan gehaald. Eerder kon een 76-jarige man alleen uit het puin bevrijd worden door zijn beide benen te amputeren. Zes bewoners worden nog vermist. Reddingswerkers, die de hele nacht met ongeveer 200 mensen hebben doorgewerkt, achtten vanochtendvroeg de kans klein dat zij nog leven.

Het gebouw is zodanig ingestort dat onder het puin nauwelijks ruimtes zitten waar voldoende zuurstof is om te overleven. Maar in de loop van de ochtend werden toch nog levenstekens onder het puin waargenomen.

De flat en een nabijgelegen crèche waren gistermiddag ontruimd nadat technici, die bezig waren met de aanleg van een bliksemafleider, een gasleiding hadden beschadigd en flatbewoners een gaslucht roken.

Na reparatie van het gaslek werd de flat door deskundigen van het gasbedrijf vrijgegeven. Een half uur later, om ongeveer half zes in de namiddag, had de explosie plaats. (AP)