Treinbotsing in Australië kost vijf mensenlevens

Bij een treinbotsing in de buurt van het West-Australische Sydney zijn vanmorgen vijf mensen gedood en 65 gewond geraakt. Een trein die vol zat met forenzen en schoolkinderen en op weg was naar Sydney, botste op de achterkant van een zich langzaam voortbewegende intercity. Volgens reizigers wist de bestuurder van de forenzentrein het aantal slachtoffers te beperken door vlak voor de bosting zijn cabine uit te rennen en te roepen dat iedereen moest gaan liggen. De bestuurder van de intercity had, enkele seconden voor der botsing, zijn passagiers via de intercom ingelicht over een niet-werkend treinsignaal. Na de botsing liepen drie wagons uit de rails. Alle doden zijn afkomstig uit de forenzentrein. Het ergste treinongeluk in Australië vond in 1977 plaats toen 84 mensen omkwamen, eveneens op een baanvak in de omgeving van Sydney.(Reuters, AP)