Tijdschriften

Schaatsen 2000

Schaatsen 2000, een ijzersterk en winterhard magazine, roept het ware wintergevoel in je naar boven met foto's van ijzige natuurgebieden en veel aandacht voor de schaatssport. Het tijdschrift geeft een overzicht van verschillende typen noren en klapschaatsen. Verder vertellen drie ervaren schaatsers hoe zij zich voorbereiden op de Elfstedentocht. Maar Schaatsen 2000 besteedt ook aandacht aan ijswandelen op de Waddenzee en zet verschillende inline-skates op een rijtje van de agressive skate zonder rem tot de klassieke rollerskates.

*Schaatsen 2000, ƒ12,50

Het Veilingtijdschrift

Nu de kunst- en antiekliefhebber steeds makkelijker de weg naar de veilinghuizen vindt, is het tijd voor een gespecialiseerd veilingblad. In het buitenland bestaan al aparte publicaties, in Nederland tot voor kort nog niet. Nu is er Het Veilingtijdschrift, een driemaandelijkse uitgave waaraan ongeveer twintig gerenommeerde veilinghuizen, waaronder Christie's, Sotheby's en Glerum hun medewerking verlenen. Hoofdredacteur is de antiquair Anton van der Gulik. Het blad geeft in interviews, nieuwsberichten en achtergrondartikelen consumenteninformatie over de kunstmarkt in binnen- en buitenland. In elke editie worden een veilinghuis én een veilingmeester in het zonnetje gezet. In het eerste nummer zijn dat de Haarlemse onderneming van Bubb Kuyper en Jeffrey Bosch, bekend om hun veilingen van boeken, manuscripten, prenten en ander drukwerk, en veilingmeester José de Goede van Venduehuis DickHaut in Maastricht. Handig is het uitneembare veilingboekje met data van belangrijke veilingen, kunstbeurzen en merkinformatie. Het blad ziet er aantrekkelijk uit. Nu nog een goede redactie om alle onzorgvuldigheden uit de tekst te halen.

*Het Veilingtijdschrift, ƒ9,95 (BEF 195)

Bruid & Bruidegom

Trouwen is populair en de organisatie van de huwelijksdag hoort vlekkeloos te verlopen. Bruid & Bruidegom heeft een stappenplan opgesteld zodat paartjes precies weten wanneer ze hun huwelijkszaken het beste kunnen regelen, van een jaar voor de bruiloft tot op de huwelijksdag zelf. Verder bevat het meer dan 600 pagina's tellende blad honderden foto's van romantische bruidsjurken, mooie trouwpakken, bruidsboeketten, lingerie, ringen enz. Voor de bruid zijn vooral sprookjesachtige historische japonnen met dramatische draperieën en eenvoudige korsetlijfjes in de mode.

*Bruid & Bruidegom Magazine, dec/jan/feb ƒ 9,95

Psychologie

Zijn jonge, werkende vrouwen overwerkt? Valt reuze mee, vindt Psychologie. Wel zijn er banen met een grotere werkdruk dan andere, zoals in de gezondheidszorg. Wat doen mensen zoal om het werk dragelijk te maken? Onder andere roddelen, één van de meest geliefde bezigheden op het werk. In het blad wordt de vraag opgeworpen of er geen hiaat bestaat in de geestelijke hulpverlening: kunnen mensen uit andere culturen wel terecht bij autochtone hulpverleners? ,,Hoe kun je een depressieve Turkse vader helpen die arm en werkloos is en tot over zijn oren in de schulden zit?'' Verder aandacht voor het syndroom van Bonnet waarbij patiënten die aan die aandoening lijden níet gek zijn, maar wél mensen en dingen zien die er niet zijn.

*Psychologie Magazine ƒ8,45

Blvd.

Het afrokapsel keert terug op de modepagina's van mode- en lifestyleblad Blvd. Het is niet het enige retro-elemant dat terug te vinden is in het blad: ook de Adidasschoenen van nu en weleer worden onder de loep genomen in een artikel. Maar bovenal zijn er Ad Visser en Penny de Jager, iconen uit het pre-MTV tijdperk. Niets sex, drugs en rock `n roll, zo blijkt uit de woorden van de danseres: ,,We zagen er misschien wel wild uit, maar we waren allebei ontzettend carrièregericht.'' Verder een verhaal over het Centraal Museum in Utrecht, een interview met VPRO's Robbie Muntz en Paul Jan van de Wint en uiteraard veel mode, trends en gadgets.

*Blvd. December ƒ8,50

De Tuinen van Eden

Romke van de Kaa beschrijft de geschiedenis van het landgoed De Wiersse bij Vorden en Rita van der Zalm zingt een loflied op bijzondere alliumsoorten. Groentegekken beijveren zich om vergeten groenten als zwarte krimtomaat, zeekool of aardpeer in ere te herstellen en Paul Geerts signaleert nieuwe toppers onder de tuingeraniums, zoals Brookside (paarsblauw), Joy (roze met mosgroen blad) en Spinners (blauw met ingesneden blad). Verder artikelen over tuinarchitectuur, minipaardjes, vlechtwerken en ha-ha's, de verborgen muren die de overgang van de tuin naar het landschap verbloemen.

*De Tuinen van EDEN. Herfst/winter ƒ14,50

Men's Health

Mannen, doe aan krachttraining. Je vermindert niet alleen de kans op suikerziekte, lage rugklachten, muisarmen en botontkalking, je wordt er ook aantrekkelijker door. Als je niet aan krachttraining doet, train dan met dumbells van 4 à 5 kilo. Men's Health geeft een oefenschema voor vijftien minuten thuis trainen. Beter is het om naar een fitness club te gaan. Tien mannen vertellen waarom ze op fitness zitten.

Ben je eenmaal goed genoeg getraind om te gaan stappen, dan is het zaak om op je handen te letten. Vrouwen knappen af op rouwrandjes en eeltbulten. Tenslotte een waarschuwing: wanneer de vrouw waarmee je uit bent gegaan om je grapjes lacht, zachter gaat praten en je terloops aanraakt, dan is de kans groot dat ze met je naar bed wil, aldus het blad dat pretendeert `alles wat de man beweegt' te weten.

*Men's Health ƒ8,95

Informatie voor deze rubriek kunt u sturen naar Agenda NRC Handelsblad, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam, of e-mailen naar: agenda@nrc.nl