Nederlandse ondernemers optimistisch

Nederlandse ondernemers zijn optimistischer over de economische ontwikkelingen dan hun collega's elders in Europa. Dat optimisme vertaalt zich in rooskleurige verwachtingen over omzet en winst in het laatste kwartaal van 1999. Dat blijkt uit onderzoek van Dun & Bradstreet.

Nederlandse ondernemers zijn het meest optimistisch over de verwachte omzet. Hier scoort Nederland 57 punten, vijf punten meer dan in het vierde kwartaal van 1998. Hetzelfde geldt voor de verwachte winst. De gemiddelde score ligt in Europa op 28 terwijl Nederland 53 haalt. Ook het optimisme over de werkgelegenheid is in Nederland hoger dan gemiddeld in andere Europese landen. De gemiddelde score is 17, in Nederland is deze 23. De indexcijfers zijn berekend door het percentage dat bijvoorbeeld een daling van de winst verwacht af te trekken van het percentage dat een toename verwacht. (ANP)