Kerstcadeau Kremlin: Notenkraker op internet

Rusland zendt de balletvoorstelling Notenkraker van Pjotr Tsjaikovski op 13 december live uit op internet. Het is de eerste keer dat de Russische staat een balletuitvoering integraal via dit medium brengt. Het stuk is te zien op www.kremlin-gkd.ru.

,,Het is een kerstcadeau voor de hele wereld, het beste nieuwjaarsspektakel van de twintigste eeuw!'', zo meldde het Kremlin in een verklaring. De voorstelling over een magische gast op een kerstbijeenkomst vindt plaats in de grote concertzaal van het staatspaleis van president Jeltsin. Het balletgezelschap van het Kremlin zal het ten uitvoer brengen.

Hoogtepunten uit de Notenkraker zullen een maand lang oproepbaar zijn. Veel Russen die een internetaansluiting hebben, zullen naar verwachting niet erg van het ballet kunnen genieten door de slechte kwaliteit van de telefoonlijnen. (Reuters)