Cambuur klopt FC Utrecht in wonderlijk duel

Cambuur heeft zich gisteravond niet uit het veld laten slaan bij een achterstand van 0-3 tegen FC Urecht. Dankzij een dosis inzet wonnen de Friezen thuis in een spectaculaire slotfase alsnog met 4-3. Na doelpunten van De Jong, Martel en Van der Gaag leek FC Utrecht in veilige haven. Maar Cambuur klampte zich in de tweede helft vast aan de numerieke meerderheid die het kreeg na een rode kaart voor Utrecht-speler Zwaanswijk. Trainer Kruys zette een vierde aanvaller in en dat sorteerde effect. Eerst kopte Vergoossen raak, vervolgens wisten Van der Heide, Nelisse en Van Utrecht het doel van de bezoekers te vinden.

Vitesse heeft zich gisteravond in de bovenste regionen van de erdedivisie genesteld. Een benauwde zege op RKC (2-1) was voor de nieuwe ploeg van trainer Koeman voldoende. Vitesse-aanvaller Zongo rondde voor rust twee keer knap een aanval af. RKC putte na rust moed uit de tweede gele kaart voor Nanu, die de geblesseerde Van den Brom bij de Arnhemmers verving. De Waalwijkers verkleinden de achterstand na een benutte penalty van topscorer Hoogendorp die tot stand kwam door een handsbal van de Joegoslaaf Stefanovic. Verder dan de aansluitingstreffer kwam RKC niet.

AZ voegde gisteravond bij De Graafschap een overwinning (2-5) toe aan een goede serie uitwedstrijden. In acht duels won de ploeg van Gerard van der Lem zeven keer. Trainer McDonald van De Graafschap ziet zijn ploeg wekelijks beter voetballen. Het maken van doelpunten blijft echter een probleem.

AZ werd pas in de tweede helft gevaarlijk. Na de openingstreffer van Boussatta liepen de Alkmaarders via Bosman (fraaie omhaal) en tweemaal Ricksen uit naar 0-4. In de slotminuten ging de poort aan beide kanten open. Mutsaers scoorde namens AZ. Meerdink en Lindenbergh, de laatste uit een strafschop, deden dat namens de thuisclub.

FC Twente behaalde gisteravond de zevende overwinning van het seizoen. Na de deklassering van Willem II (4-0) volgde gisteravond een moeizame overwinning op Fortuna Sittard (1-0). De uiteindelijke winst kwam niet door eigen kracht tot stand, maar veel meer door individuele fouten bij de tegenstander. Booth maakte in de 41ste minuut het enige doelpunt. Paciorek verspeelde op knullige wijze de bal waarna de Schot doelman Van Zwam passeerde.