Zege handbalsters op zwak Australië

De Nederlandse vrouwenhandbalploeg is op het wereldkampioenschap na twee dagen al zo goed als zeker van een plaats in de volgende ronde. Na de winst op Tsjechië versloeg Nederland gisteravond in het Noorse Gjövik het zwakke Australië met ruime cijfers: 26-16. Ook thuisploeg en titelhouder Noorwegen is nog ongeslagen. De bovenste vier uit deze poule met zes deelnemers gaan door naar de achtste finales.

Nederland speelde gisteravond zonder vedette Ana Razdarov. Ze liep maandag tegen Tsjechië een verrekte enkelband op. Razdarov is zelf optimistisch over het vervolg van het toernooi. Ze kan alweer gewoon lopen. Razdorov, meestal topscorer van Nederland, werd tegen Australië niet gemist. Ook zonder haar had Nederland geen moeite met de tegenstander. De Australische ploeg bereidt zich voor op de Olympische Spelen in eigen land en kreeg een wildcard voor het WK.

Nederland speelde zonder inspiratie. Maar dat kon geen kwaad. De tegenstand was te zwak. Al snel was de strijd daarom beslist. Olga Assink en Natasja Burgers maakten vijf doelpunten, de vervangster van Razdorov, Nicole Heuwekemeijer vier. Aanvoerster Marieke van Linder bleef na rust uit voorzorg aan de kant. Ze had last van haar knie. Ook zonder haar liep het verschil tegen Australië op naar tien doelpunten (26-16). Bondscoach Bert Bouwer was na afloop opgelucht. Hij had tegen het duel opgezien, omdat hij vreesde voor onderschatting.

Vandaag heeft het Nederlands team vrij. Morgen staat het belangrijke duel met Polen op het programma. De Polen moesten gisteravond Wit-Rusland verrassend een gelijkspel toestaan.