HIM Furness openbaart overnameplan

Handelsbedrijf HIM Furness heeft de plannen van grootaandeelhouder R.M. Lubbers om het bedrijf van de beurs te halen, voortijdig openbaar moeten maken. Op de effectenbeurs was de koers de afgelopen week met 20 procent gestegen, hoewel officieel nog niet bekend was dat de broer van de oud-premier overweegt een bod van 60 euro (132 gulden) per aandeel uit te brengen. Lubbers bezit via zijn bedrijf Beheersmaatschappij Lubbers al 58 procent van de aandelen. Of de plannen zijn uitgelekt, kan directeur R. Polman van HIM Furness niet zeggen. ,,Ik heb geen flauw idee, maar we willen iedere schijn wegnemen.'' Hij zegt op eigen initiatief het plan, waarover nog geen definitief besluit is gevallen, naar buiten te hebben gebracht, en niet op aandringen van de beurs. (ANP)