Film over Hazes genomineerd op het IDFA

De Nederlandse documentaire André Hazes - Zij gelooft in mij van John Appel is genomineerd voor de VPRO Joris Ivens Award, de hoofdprijs van het International Documentary Filmfestival Amsterdam die morgenavond zal worden uitgereikt. De met veel publiciteit omgeven film over Hazes was de openingsfilm van het festival.

De twee andere kandidaten zijn Del olvido al no me acuerdo/I forgot, I don't remember, een film van de Mexicaanse regisseur Juan Carlos Rulfo over zijn vader, schrijver Juan Rulfo en Fengkuang yingyu/Crazy English van de Chinese regisseur Zhang Yuan, over een man die zijn landgenoten Engels probeert te leren.

Voor de Zilveren Wolf, de prijs voor de beste videoproduktie, zijn genomineerd Les enfants du Borinage - lettre à Henri Storck van de Belg Patric Jean, L'Evangelie selon les papous van Fransman Thomas Balmès en Cesta bratstva in enotnosti/The Road of Fraternity and Unity van de Sloveense Maja Weiss.