Bols neemt Asbach Uralt deels over

Drankenconcern Bols neemt het Duitse brandymerk Asbach Uralt samen met zijn Duitse branchegenoot Underberg over. Bols ziet af van het oorspronkelijke plan om 100 procent van de aandelen in handen te krijgen. Beide partners krijgen elk de helft. Bols heeft een vetorecht bij belangrijke besluiten. Volgens het concern stond Asbach nooit bovenaan het verlanglijstje van overnames. Bols kreeg in de herfst de mogelijkheid het bedrijf over te nemen, tijdens de onderhandelingen met Diageo over de acquisitie van het Griekse Metaxa.

Bols heeft in het eind augustus beëindigde boekjaar het bedrijfsresultaat zien stijgen met 9 procent tot 45,9 miljoen gulden. De omzet groeide met 4 procent tot 400 miljoen. De nieuwe aanwinsten voegen 125 miljoen aan omzet toe en 35 miljoen aan winst. Bols voorziet dat de totale winst in drie jaar naar 100 miljoen gulden kan. In drie tot vijf jaar moet Bols weer aan de effectenbeurs genoteerd staan. (ANP)