NBT verwacht miljoenste toerist VS

Het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBT) verwacht dat dit jaar meer dan een miljoen Noord-Amerikaanse toeristen Nederland bezoeken. Eind december hoopt het NBT de miljoenste op Schiphol te verwelkomen. Directeur Th. Schmitz van het bureau zei dit gisteren op een bijeenkomst in Kaatsheuvel. Volgens hem heeft ongeveer 70 procent van de Amerikaanse toeristen via het Internet al virtueel een bezoek gebracht aan Nederland, voordat ze daadwerkelijk aankomen. ,,Dat geeft aan hoe belangrijk dat nieuwe medium voor ons is'', aldus Schmitz.

De bijeenkomst vond plaats ter gelegenheid van de pensionering van Europarlementariër P. Cornelissen. Die onderstreepte het grote belang van de toeristische sector. ,,Een recent Europees rapport geeft aan dat er de komende tien jaar in die bedrijfstak een kleine 3 miljoen nieuwe banen bijkomen. Daarvan komen er naar schatting zo'n 120.000 in Nederland terecht'', verwacht Cornelissen. (ANP)