FAA onderzoekt veiligheid bij Boeing

De Federal Aviation Administration (FAA, de Amerikaanse rijksluchtvaartdienst) gaat een onderzoek instellen naar de productie van Boeing-vliegtuigen. Ook zullen de veiligheidsprocedures die Boeing hanteert nader onder de loep worden genomen. De FAA heeft tot het onderzoek, dat 2 december begint en zich zal uitstrekken tot eind februari, besloten vanwege een serie problemen bij de vliegtuigbouwer die variëren van klachten van ondeugdelijk bevestigde bouten tot problemen met de staartdelen van de vliegtuigen. FAA-directeur Beth Erickson benadrukt echter met nadruk dat er geen sprake van is dat Boeing volgens de FAA onveilige vliegtuigen aflevert. ,,Het is een routineonderzoek na een aantal kleine problemen die wij op het spoor zijn gekomen.''

In 1997 heeft de FAA ook al een dergelijk onderzoek bij Boeing uitgevoerd toen aanvankelijk werd aangenomen dat een Silkair Boeing in 1997 in Indonesië was neergestort wegens problemen met de staartonderdelen van het vliegtuig. Uit later onderzoek bleek het ongeluk een fout van de piloot te zijn geweest. (Reuters)