Crum non-actief na kritiek op Koeman

Het sectiebestuur betaald voetbal van de KNVB heeft Ben Crum op non-actief gezet. Aanleiding voor de strafmaatregel tegen de docent van de trainersopleiding zijn Crums uitlatingen in een interview bij Omroep Gelderland over de recente benoeming van Ronald Koeman als coach van eredivisieclub Vitesse.

Crum uitte in de regionale radiouitzending ook felle kritiek op voorzitter Karel Aalbers van Vitesse. ,,Een beschaafd mens als Koeman kan nooit functioneren onder een gemene en onbetrouwbare voorzitter als Aalbers'', zei Crum zaterdag. Hij noemde Vitesse een valkuil en het huidige trainersduo Sturing en Jongbloed de vazallen van Aalbers.

Crum gaf ook gevoelige details vrij over het gedrag van Koeman tijdens de versnelde trainerscursus drie jaar geleden in Zeist. Crum was destijds een van de docenten van Koeman.

Volgens Arie van Eijden, directeur betaald voetbal van de KNVB, zijn de uitspraken van Crum onacceptabel. ,,Het is gek en gestoord. We hebben maandagochtend het volledige vraaggesprek op band afgeluisterd. We waren er alles behalve gelukkig mee.'' Aalbers reageerde verbolgen op de uitlatingen van Crum. De voorzitter van Vitesse neemt echter geen maatregelen tegen de medewerker van de KNVB.

Crum werd de laatste decennia vooral bekend als korfbalinsider. Hij was bondscoach van de KNKV en hij is tegenwoordig topsportmanager bij het korfbalverbond. Voor de voetbalbond verzorgt hij part-time trainerscursussen in Zeist. Volgens Van der Eijden volgt binnenkort een gesprek met Crum. ,,Voorlopig maken we geen gebruik meer van zijn diensten'', sprak de directeur betaald voetbal.