CNV bezorgd om vertrek Staat uit Gasunie

De vakbonden in het Noorden maken zich ernstige zorgen over een mogelijke terugtrekking van de overheid uit de Nederlandse Gasunie. Wanneer de overheid zijn aandelen in de Gasunie verkoopt aan de andere aandeelhouders Shell en Exxon, dan kan dat leiden tot ,,dramatisch banenverlies''. Het ministerie van Economische Zaken spreekt tegen dat de overheid concrete plannen heeft om uit de Gasunie te stappen.

Bestuurder J. Mulder van de CNV Bedrijvenbond zegt sterke aanwijzingen te hebben dat de Staat overweegt zijn aandelen in Gasunie van de hand te doen. Wanneer dat echt gebeurt, dan is op termijn een fusie van de Gasunie in Groningen met de NAM in Assen niet uitgesloten. Dat kan dan volgens hem tot drastische ingrepen leiden in de werkgelegenheid bij de Gasunie. Daar wordt het aantal banen momenteel al teruggebracht van 1.600 naar 1.300. (ANP)