Vitesse speelt gelijk in derby

Vitesse speelde onder toeziend oog van de toekomstige trainer Ronald Koeman gisteren gelijk tegen De Graafschap. De streekderby in Doetinchem eindigde na een enerverende wedstrijd in 2-2.

Koeman, die vanaf 1 januari voor 2,5 jaar als hoofdtrainer van de Arnhemmers aan de slag zal gaan, hield zich na afloop op de vlakte over zijn nieuwe ploeg. In gezelschap van Vitesse-voorzitter Karel Aalbers had hij ,,veel indrukken opgedaan''. ,,Ik heb een spannende wedstrijd gezien. Gelukkig kan ik in december mijn nieuwe ploeg nog een paar keer rustig aan het werk zien'', zei Koeman die morgen in Arnhem officieel zal worden gepresenteerd.

Vitesse begon met een doelpunt in derde minuuut van John van den Brom voortvarend aan de wedstrijd, maar viel daarna terug. De Graafschap kreeg gaandeweg de eerste helft meer greep op de wedstrijd. De Egyptenaar Eman, de beste man van het veld, zette de Doetinchemmers met twee doelpunten op een 2-1 voorsprong. Van Hooijdonk scoorde in de 51ste minuut de gelijkmaker voor Vitesse. De Graafschap liet aan het einde na om de wedstrijd te beslissen. Invaller Tumba en Meerdink lieten opgelegde kansen liggen.

Vitesse-trainer Edward Sturing, die gisteren dispensatie kreeg van de trainersvakbond CBV om samen met Jan Jongbloed het jaar af te maken, zei na afloop blij te zijn met de komst van Koeman. ,,Een hele grote voetballer die met hele grote trainers bij een grote club werkt'', zei Sturing. ,,Ik kan veel van hem leren.''