Virgin actief in Australië

De Engelse luchtvaartmaatschappij Virgin wordt actief op de Australische markt. Gisteren kondigde directeur-eigenaar Richard Branson de oprichting aan van Virgin Australië. De maatschappij gaat in eerste instantie met een vloot van vijf Boeing 737-toestellen vluchten onderhouden tussen Sydney en Melbourne. Branson investeert 30 miljoen dollar (ruim zestig miljoen gulden) in Virgin Australië. Het is de bedoeling dat Virgin Australië binnen drie jaar vluchten krijgt tussen alle grote Australische steden. Virgin vecht daarmee de monopoliepositie op de Australische markt aan van Ansett en de Australische nationale luchtvaartmaatschappij Quantas, dat voor 25 procent eigendom is van British Airways. BA vecht al jaren een bittere concurrentiestrijd uit met Virgin. (Redactie economie)