Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Heeft Louis net zijn salaris verhoogd met een miljoentje of wat en nu gebeurt hem dit. Vier keer op rij klop. Het legioen strijkt de zakdoekjes en die worden bij de komende thuiswedstrijd niet vergeten. En Louis zal stoïcijns blijven kijken. Net doen of hij ze niet ziet. Ronald hoeft het niet meer mee te maken. Die heeft Nuñez geruild voor Aalbers. Camp Nou wordt Gelredome. Lijkt mij een behoorlijke overgang.

Youp

Louis is boos. Boos op de pers omdat ze hebben geschreven dat hij zeven miljoen per jaar gaat verdienen. Is niet waar! Voor de wedstrijd riep hij het journaille al bij elkaar.

,,Willen jullie mij verwonden?'', vroeg de getergde coach zich af. Wie echt tegen Louis is en wil dat hij vertrekt, moet hem echter niet tergen. Dan is hij namelijk op zijn best. Let op mijn woorden: Barcelona wordt vet kampioen. Mede door het geschrijf van de pers. Dat gezever van die puntenslijpers maakt Louis namelijk hels en als hij kwaad is, zweept hij zijn ploeg tot grote hoogte. Zonder Ronald. Die is inmiddels door KNVB-docent Ben Crum gewaarschuwd voor zijn nieuwe baas.

Volgens Crum is Ronald te beschaafd en te netjes opgevoed voor een gemene man als Aalbers. De ex-korfballer Crum haalt hard uit naar Velpse Kareltje. Waarom? Oud zeer? Had Ben graag het baantje gehad? Moet Ronald wel worden gewaarschuwd? Ronald is toch gepokt en gemazeld in het voetbalvak. Die hoef je toch niks meer te leren. Een van de twee Nederlandse voetballers die bij èn Ajax èn Feyenoord èn PSV heeft gespeeld. Verder heeft hij Barça zowel onder Johan als Louis meegemaakt. Zo'n man hoeft toch niet gewaarschuwd te worden door een korfbalgoeroe uit Heelsum! Overschat Crum zichzelf niet een beetje? Ik denk het wel. Of wou hij gewoon in de krant? Vanochtend heeft Ben op taart getrakteerd. Waarom? Hij stond erin. Was dat het? Dat was het!

Blijft de vraag wie de andere Nederlandse voetballers was die voor Ajax, PSV en Feyenoord heeft gespeeld? Leuke quizvraag.