Selectie Radio

Opium. Muziekdramaturg Willem Bruls, dirigent Jan Willem de Vriend en marktkoopman Piet Bos (opera Pietje) praten over de toegenomen belangstelling voor opera en het overheidsbeleid rondom opera. Tevens hoofdredacteur van het Van Dale idioomwoordenboek Hans de Groot over de herkomst van o.a. gezegden en spreuken. Radio 1, 20.02-22.00u.

De avonden. Na het uitzicht van radiomaker Walter Slosse in Gent een reportage over het congres Seksualiteit in de 21e eeuw in Driebergen. In het tweede uur bioloog Arjen Kikkert over de sluipwesp en het elfde deel over bluesmuzikanten in Amerika. En soulzanger Smokey Robinson. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Gesprek met de Belgische Chantal van der Kruis die Irak het land van ,,melk en honing'' vindt. Zij was zelfs op de verjaardag van Saddam Hussein. Ook Max van der Stoel laat zich over Irak uit. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.