Mind Menders wint bij bands de Grote Prijs

De Amsterdamse band Mind Menders is dit weekeinde in Amsterdam bij de bands de winnaar geworden van de Grote Prijs van Nederland. Volgens de jury was Mind Menders de beste in drie categorieën, onder andere `meest vernieuwende band' en `grootste commerciële potentie'.

Marien Dorleijn uit Middelburg won in de categorie `beste singer/songwriter'. Het Zaanse duo Avalanche won in de categorie rhythm & bass/hiphop. Naast de Samson-Cup en 12.500 gulden, die elke winnaar kreeg, heeft Dorleijn volgend jaar een optreden op het Crossing Border Festival verdiend. Avalanche mag optreden tijdens het Racism Beat it Festival 2000.

De publieksprijs ging naar Finnley's Sea uit Den Haag. Hij won hiermee 2000 gulden. Vrijdag kreeg de groep Long Players de Grote prijs voor dancemuziek.

De vier finaleconcerten, waarbij dit weekeinde in totaal drieëndertig groepen en solisten optraden, vonden plaats in Paradiso en De Melkweg.