Directeur vertrekt bij World Online

K. van der Meulen stapt per direct op als operationeel directeur van Internetaanbieder World Online. Bestuursvoorzitter en oprichter Nina Brink van World Online wilde vanmorgen geen commentaar geven op het vertrek van Van der Meulen. ,,We hebben in elk geval geen ruzie'', aldus Brink.

Van der Meulen bevestigde vanmorgen deze lezing. Het vertrek van Van der Meulen komt op een ongelukkig moment omdat World Online onlangs heeft aangekondigd dat het begin volgend jaar naar de beurs wil.

Van der Meulen maakte nog maar enkele maanden geleden de overstap naar World Online van zijn toenmalige werkgever Telfort (gezamenlijke onderneming van British Telecom en de Nederlandse Spoorwegen).

Volgens Brink was het echter al lang duidelijk dat Van der Meulen de leiding bij World Online niet zou behouden. ,,We hebben aangekondigd dat S. Buffy per 15 december plaatsvervangend bestuursvoorzitter en chief executive officer zou worden'', aldus Brink. ,,We wachten tot hij de overstap kan maken van zijn huidige werkgever EMI. Rekening houdend met mijn positie had er voor Van der Meulen op zijn best een derde plek in gezeten.''

Volgens Brink wil World Online begin volgend jaar tussen 15 en 25 procent van de aandelen naar de beurs brengen. World Online nadert volgens Brink in Europa het abonnee-aantal van 1,2 miljoen particulieren en dertigduizend zakelijke gebruikers. In Nederland zegt World Online winstgevend te zijn en claimt zij het marktleiderschap. Mondiaal maakt het bedrijf verlies.

World Online is vorig jaar voor een groot deel overgenomen door de Zwitserse Sandoz-familie. Daarnaast hebben telecombedrijf Telfort, investeerder Reggeborgh (van de familie Wessels) en Brink aandelen. In juni van dit jaar nam chipmaker Intel een belang van vijf tot tien procent in World Online.