Selectie Radio

Vroege Vogels. Onder meer een gesprek met Willem Duyvendak van Milieudefensie over hoe het nu verder moet met Schiphol nadat hij uit het overleg voor de uitbreiding van de luchthaven is gestapt. Ook aandacht voor de aanleg van ecoducten voor wilde zwijnen en tunnels voor dassen.

Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Na de column van André van der Louw o.a. een gesprek met Joop Roebroek over de geschiedenis van de sociale zekerheid en de financiering daarvan. Verder Jan-Jaap v.d. Berg over zijn proefschrift over de koers en karakter van de AR. Tevens het vrijdagavond gehouden millenniumgebed in de Domkerk in Utrecht en de idealen van jongeren in de jaren zestig. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag. Live uit Berlijn praten Duitse jongeren uit Oost en West over de manier waarop zij hun leven ervaren. Verder discussiëren politici over actuele ontwikkelingen in de Duitse politiek. Radio 5, 13.02-15.00u.

Uitgelicht. Samenvatting van de finaleavond in Rotterdam van het 34ste Camarettenfestival. Radio 2, 19.02-20.00u.

Ophef & Vertier. Onder andere een gesprek met regisseur Erik Vos over de opera L'Orfeo van Monteverdi die hij in Carré laat opvoeren. Verder cineaste Heddy Honigmann over haar nieuwe documentaire Crazy en een discussie over het klimaat van de Nederlandse opera met als gasten dirigent Reinbert de Leeuw en componist Peter Schat. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.