Selectie Radio

Faros. Onder anderen gaat professor Thijs Pollmann in op de vraag of de alfawetenschap letteren eigenlijk wel een wetenschap is. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Gesprek met de Nederlandse sciencefictionschrijver Michiel Nijk over wat sciencefiction volgens hem is. Is het een voorspelling van de toekomst, of is het één en al fantasie van de schrijver? Verder aandacht voor de rol van Rembrandt in de reclame. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Gasten zijn acteur en zanger Daniël Boissevain, zanger/café-exploitant Hessel uit Terschelling, de groep S.A.T. (Singing Apart Together) en het Marokkaanse rituele gnaoua-muziekensemble van Maleem Mahmoud Ghinia. Radio 2, 22.02-24.00u.

4 FM. Opnamen van de Spaanse groep Los Activos tijdens het Dunya Festival, afgelopen juni in Rotterdam. Radio 4, 23.02-24.00u.

Easy listening. O.a. opnamen van Celine Dion in een postuum duet met Frank Sinatra, de 60e verjaardag van Greetje Kauffeld en Montserrat Caballe met Vangelis. Verder nummers van de cd Blue Burton ter gelegenheid van Ann Burton's 10de sterfdag. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.