Ronald Koeman voor 2,5 jaar trainer Vitesse

Vitesse heeft gisteravond de onderhandelingen met Ronald Koeman volledig afgerond. De 36-jarige Groninger treedt per 1 januari in dienst als hoofdtrainer van de Arnhemse club. Hij tekent een contract voor tweeëneenhalf jaar in het Gelredome.

,,Vitesse is voor iedere trainer een aantrekkelijke club'', liet Koeman weten. ,,De club heeft een selectie met mogelijkheden en een prachtig stadion. Er is veel potentie aanwezig om in de toekomst iets moois neer te zetten. Ik wil daarvan graag deel uitmaken en mijn bijdrage aan leveren.''

Zijn zaakwaarnemer Lagendijk gaf toe dat Vitesse-voorzitter Karel Aalbers slagvaardig had gehandeld. ,,Er waren nogal wat knelpunten'', zei hij. ,,Eerlijk gezegd, dacht zowel Ronald als ik dat het nog wel een paar dagen zou duren. Maar Aalbers heeft de problemen razendsnel en op een zeer sympathieke manier opgelost. Dat heeft ons verbaasd.''

Koeman gebruikt de maand december om zijn verhuizing vanuit Barcelona naar Arnhem te regelen. Het duo Sturing/Jongbloed behoudt tot de winterstop de eindverantwoordelijkheid. (ANP)