Massagref ontdekt in West-Timor

In West-Timor, vlak over de grens met Oost-Timor, is een graf ontdekt met ten ministe 25 lijken. Het gaat vermoedelijk om mensen die zijn gedood bij een aanval van pro-Indonesische milities op twee kerken in het havenplaatsje Suai, enkele dagen nadat de Oost-Timorezen zich op 30 augustus in een referendum hadden uitgesproken voor onafhankelijkheid. Onder de slachtoffers zijn drie priesters.

Het graf werd ontdekt door leden van een onafhankelijke onderzoekscommissie die is ingesteld door de Indonesische regering. Het is het tweede grote graf dat is ontdekt na de gewelddadigheden in september. Vorige maand troffen soldaten van de internationale vredesmacht in Oost-Timor twintig lijken aan in een graf in de buurt van de stad Liquica. Donderdag kwam in Oost-Timor een team van de Verenigde Naties aan dat onderzoek zal naar beschuldigingen over misdaden die zijn begaan door pro-Indonesische milities en Indonesische soldaten. (Reuters, AP)