Grote stad 2

Wat een schokkende en nare ervaring voor de heer Eduard J. Bomhoff om, op weg van de Rotterdamse Doelen naar het Centraal Station, maar liefst door vier bedelaars te worden aangesproken. Gelukkig kon het slachtoffer zijn nood klagen tijdens ,,een lunchtoespraak voor de Nederlandse Financiële Club in New York.''

Een ,,hoge, vrouwelijke, diplomaat van de Nederlandse Ambassade'' vertelde hem daar ronduit dat zij zich als ,,lange blonde vrouw in New York veiliger voelde dan in Rotterdam.'' Allerakeligst.

Bomhoff meent dat het politiebeleid in New York een stuk effectiever is, onder meer omdat de gekozen burgemeester Giuliani veel ruimere bevoegdheden bezit. Daarom kon Bomhoff, wel zes keer, ongestoord door het plaatselijke rapaille vanuit het Lincoln Centre (waar hij de opera bezocht) naar zijn hotel wandelen.

Laat burgemeester Opstelten er onmiddellijk voor zorgen dat een hoogleraar `op Nyenrode', die lunchtoespraken houdt in New York (en bovendien ook nog beter kan dirigeren dan Edo de Waart) op een koude novemberavond nooit meer wordt lastiggevallen door een afgeschreven junk met een straatkrant.