EU akkoord met overname Honeywell

De Europese Commissie zal binnen twee weken instemmen met de overname van het Amerikaanse Honeywell door landgenoot AlliedSignal. Brussel heeft hiertoe besloten nadat de twee ondernemingen aanboden om een aantal activiteiten af te stoten, aldus een woordvoerder. Eerder deze maand gaven de Amerikaanse mededingingsautoriteiten al hun fiat aan de overname op voorwaarde dat de twee hun activiteiten op het gebied van vliegtuigelektronica van de hand doen.

AlliedSignal, dat onderdelen produceert voor vliegtuigen en auto`s, chemicaliën, vezels en kunststoffen, deed in juni een bod ter waarde van ruim 14 miljard dollar (29,4 miljard gulden) in aandelen op Honeywell, dat elektronische controle-apparatuur maakt, zoals thermostaten, en vluchtcontrole- en navigatiesystemen.

(Bloomberg)