Aftreden premier Neder-Saksen

SPD-premier Gerhard Glogowski van de Duitse deelstaat Neder-Saksen is gisteren afgetreden. Hij wordt ervan beschuldigd cadeautjes te hebben aangenomen van bedrijven in Hannover. Zo zouden hij en zijn vrouw op kosten van het bedrijfsleven een reis naar Egypte hebben gemaakt, en zou ook de rekening van zijn huwelijksreceptie voor hem zijn betaald. Glogowski volgde vorig jaar in Neder-Saksen premier Gerhard Schröder op toen die bondskanselier werd. Glogowski ontkende gisteren de beschuldigingen; hij zei af te treden om zijn partij en zijn gezin te beschermen tegen de aanzwellende stroom van beschuldigingen. Eerder had Glogowski al gezegd dat hij zijn reisje naar Egypte zelf had betaald om later toe te geven dat hij dat pas had gedaan nadat er vragen waren gerezen. (Reuters)