Veiling Rik Smits

Basketballer Rik Smits van de Indiana Pacers heeft samen met zijn vrouw Candice een actie opgezet om geld in te zamelen voor de oprichting van een jeugdcentrum in Walton, het Amerikaanse plaatsje waar de sterspeler in de zomermaanden met zijn gezin verblijft.

Zes maanden lang verzamelde het echtpaar Smits allerlei gesigneerde en unieke sportartikelen. De memorabilia worden tot en met vrijdag 10 december onder de naam `Walton 45' geveild op de Internetpagina www.ebay.com. Yoko Ono heeft reeds een bedrag van 50.000 dollar (ongeveer 100.000 gulden) gestort.

In het mooie maar geïsoleerd gelegen Walton zijn activiteiten en kansen voor kinderen om zich te vermaken ver te zoeken. Smits wil met de opbrengst van zijn actie een centrum oprichten waar de plaatselijke jeugd gratis gebruik kan maken van spelletjes, computers, boeken en advies. (Reuters)