Steun overname Bouwfonds

Een meerderheid van de aandeelhouders Bouwfonds Nederlandse Gemeenten stemt in met de overname door ABN Amro tegen de afgesproken prijs. Dat blijkt uit een peiling die zakenbank Kempen & Co heeft gehouden in opdracht van het bestuur van Bouwfonds.

Van de door de bank telefonisch ondervraagde gemeenten antwoordde tachtig procent dat er al een positief raadsvoorstel lag. De overige twintig procent wil volgens een woordvoerder van Kempen ook de aandelen verkopen, maar neemt pas definitief een besluit als zij het rapport van PricewaterhouseCoopers hebben gelezen. De door Kempen benaderde gemeenten vertegenwoordigen samen 55 procent van het aandelenkapitaal.

Accountantskantoor Price oordeelde eerder deze maand dat de door ABN Amro geboden 608,50 gulden per aandeel `redelijk en evenwichtig' is. De groep gemeenten die daarop liet weten dat zij van ABN Amro een hogere prijs willen voor hun aandelen, is door Kempen niet in de enquête meegenomen.

Inmiddels gaan er echter steeds meer geruchten dat deze zogeheten initiatief-groep van zes gemeenten (aangevoerd door Delft) uit elkaar dreigt te vallen. Leiden en Vlissingen zijn al afgevallen.