Oviedo wacht uitzetting

De van moord verdachte Paraguyaanse generaal en voormalige couppleger Lino Oviedo zal door de nieuwgekozen regering in Argentinië, die op 10 december wordt geïnstalleerd, het land worden uitgezet. Dat heeft de aanstaande Argentijnse minister van Justitie, Ricardo Gil Lavedra, gisteren gezegd. Oviedo ontvluchtte Paraguay na de moord, in maart, op de Paraguyaanse vice-president Luis Argaña. Hij wordt ervan verdacht opdracht tot de moord te hebben gegeven. De vertrekkende Argentijnse president Carlos Menem verleende Oviedo asiel, een besluit dat de laatste maanden tot grote onenigheid leidde tussen Argentinië en Paraguay. De nieuwe president van Argentinië, Fernando de la Rúa, en zijn regering bevestigen dat uitlevering van Oviedo aan Paraguay ook tot de opties behoort.