Fusie waterbedrijven kost 200 banen

Bij de fusie van de waterleidingbedrijven in Gelderland, Oost-Brabant en Limburg moeten 200 van de 1.700 arbeidsplaatsen verdwijnen. Dat bleek gisteren bij de presentatie van de plannen voor het nieuwe bedrijf, Aquilex. De banen zullen de komende 5 jaar via ,,natuurlijk verloop'' komen te vervallen, aldus een woordvoerder. Omdat Aquilex meer taken naar zich toe zal trekken, verdwijnen er ook nog eens 500 banen bij toeleveranciers. Op een termijn van 5 jaar zal de nieuwe onderneming, met 1,6 miljoen aansluitingen, een bedrag van 120 miljoen gulden besparen. Dat is 20 procent van de totale omzet.

Nadat eerder deze week de raden van commissarissen van de waterbedrijven in Oost-Brabant (WOB) en Limburg (WML) akkoord gingen met de fusie, lieten gistermiddag de commissarissen van Waterbedrijf Gelderland weten geen bezwaar te hebben tegen samenvoeging. De nieuwe onderneming bezit bijna een kwart van alle water-aansluitingen in Nederland. Eind volgend jaar zal Aquilex operationeel worden. (André Ritsema, Arnhem)