Verzwakt Bayern legt Rosenborg lam

Bayern München is de tweede ronde van de Champions League in groep C verdienstelijk begonnen. De Duitsers speelden in Trondheim met 1-1 gelijk tegen Rosenborg. De Duitsers zagen op tegen het duel, maar domineerden de eerste helft en pakte verdiend een punt.

Bayern, vorig jaar verliezend finalist in de Champions League, had ontzag voor Rosenborg dat in de eerste ronde indruk had gemaakt. De Duitsers misten bovendien Matthäus, Lizarazu, Elber, Jeremies en Strunz. Toch nam Bayern al na tien minuten een voorsprong na een doelpunt van aanvaller Jancker, 1-0. Na rust strafte Skammelsrud een fout af van Fink, 1-1.

Real Madrid beleefde in dezelfde groep een succesvolle avond in Kiev, waar Dinamo met 2-1 werd verslagen. Met Seedorf in de basis kwam de Spaanse ploeg na zeventien minuten op voorsprong door een doelpunt van Morientes. Raul scoorde na rust met een afstandsschot. Rebrov redde voor Kiev de eer uit een strafschop.

Lazio Roma, koploper in de Italiaanse Serie A, versloeg gisteravond in poule D, de groep van Feyenoord, het Franse Olympique Marseille met 2-0. De zege in Zuid-Frankrijk betekende dat Lazio Roma een mooie reeks in stand hield. Sinds de verloren finale in de UEFA Cup van 1998 tegen Inter verloren de Romeinen geen Europese wedstrijd meer. Het leverde ze dit jaar de Europa Cup 2 op.

Lazio begon gisteren met vedetten als Boksic en Veron op de bank. Tegenstander Olympique Marseille miste verdediger Blondeau wegens een blessure. Beide ploegen begonnen voorzichtig. Olympique-spits Diawara trof een overschot aan Italiaanse verdedigers, maar scoorde desondanks al na vijf minuten. De Spaanse arbiter Diaz Vega annuleerde de treffer wegens buitenspel.

Olympique leek uit te zijn op een gelijkspel. De ploeg van trainer Courbis kwam echter steeds meer onder druk te staan. Na een klein uur werd spits Diawara vervangen door de Italiaan Ravanelli. Die was meteen dicht bij een doelpunt, maar raakte Mihajlovic.

In de 64ste minuut viel het verdiende Italiaanse doelpunt. Pancaro zette voor, Stankovic torende uit boven bewaker Perez en kopte raak. De Portugees Conceiçao maakte in de 78ste minuut het tweede doelpunt voor Lazio.