Rotterdam akkoord met ISL

Ambtenaren van de gemeente Rotterdam hebben een overeenkomst bereikt met sportmarketingbureau ISL over de rechten en plichten van de hoofdsponsors van het voetbaltoernooi Euro 2000. Over de inhoud van het contract wil de gemeente alleen kwijt dat de overeenkomst hoofdsponsors in de gelegenheid stelt om te investeren in evenementen die de stad organiseert. Het college van B en W van Rotterdam moet het contract nog goedkeuren. Als dat gebeurt, is Rotterdam de eerste van de vier Nederlandse speelsteden die een contract met ISL ondertekent. In België heeft alleen Charleroi een overeenkomst.

De acht speelsteden in Nederland en België weigerden eerder een gezamenlijk `wurgcontract'. In dat contract stond onder meer dat concurrerende merken geweerd moesten worden uit de omgeving van de stadions omdat ISL de hoofdsponsors van het toernooi exclusieve rechten had beloofd. Het contract verbood hun in randevenementen te refereren aan Euro 2000 als zich niet uitdrukkelijk een van de hoofdsponsors daaraan had verbonden.