Nestlé wil koffie-activiteiten VS afstoten

Nestlé is van plan zijn koffieactiviteiten in de Verenigde Staten van de hand te doen. Dat heeft het Zwitserse levensmiddelenconcern gisteren laten weten bij de presentatie van de 10-maandscijfers. ,,We zullen iets bekendmaken in de komende dagen'', aldus topman Peter Brabeck. Hij gaf geen details. Eerder deze maand waren er speculaties over de verkoop van enkele koffiebelangen, waaronder het merk Nescafé, aan de Amerikaanse concerns Sara Lee of Proctor & Gamble.

Nestlé heeft in de eerste 10 maanden de omzet met 2,2 procent zien stijgen tot 60,5 miljard Zwitserse franc (82,8 miljard gulden). Over heel 1999 verwacht het concern een minimum omzetgroei met 1,75 procent tot 73 miljard franc. De winst zal een vergelijkbare groei tonen, aldus het bedrijf, dat verder geen cijfers gaf. (AP, AFP)