Fatah-leiders

Twee leiders van Yasser Arafats Palestijnse organisatie Al-Fatah in Libanon zijn gisteren door het Libanese leger opgepakt in het kader van striktere veiligheidsmaatregelen tegen Palestijnse vluchtelingen. Eerder werd een Fatah-leider in Libanon bij verstek ter dood veroordeeld. Recentelijk zijn voorts meer militairen samengetrokken rond de grote Palestijnse vluchtelingenkampen waar de meeste van de 360.000 Palestijnen in Libanon leven. De Libanese verharding jegens de Palestijnen, van wie een deel al sinds 1948 in Libanon is maar daar nooit is geaccepteerd, heeft te maken met de onderhandelingen tussen Israel en de Palestijnen over een definitieve vredesregeling. Beiroet vreest dat Arafat in ruil voor een Palestijnse staat zal afzien van het recht op terugkeer van de vluchtelingen, en Libanon met hen laat zitten. (Reuters)