Selectie Radio

Andersdenkenden. Johan Cruijff praat over zijn levensbeschouwing en `leven na de dood'. Radio 5, 21.02-21.22u.

De Avonden. Na een verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met de dichter Erik Bindervoet over zijn bundel De Schilder en zijn Model. Tegen elf uur een gedicht van Vladimir Majakovski en Jabik Veenbaas over het werk van de nu 90-jarige Friese dichter Douwe Tamminga. Tot slot gitariste Edith Frost. Radio 5, 22.02-24.00u.

Knetterende Letteren. O.a. praten vertaalster Mirjam de Veth en Frankrijks cultureel attaché in België Philippe Noble over de roman Het zwarte Bloed uit 1935 van Louis Guilloux. In de serie `de klassieker van deze eeuw' vertelt Cox Habbema over haar keuze: De Toverberg van Thomas Mann. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.

Een Leven lang. Portret van zangpedagoge Sophia van Sante. Morgen, Radio 5, 16.02-17.00u.