Metropolitan Life gaat naar de beurs

Metropolitan Life Insurance, de grootste Amerikaanse verzekeraar na Prudential, gaat naar de effectenbeurs in New York. MetLife wil in maart 2000 een aandelenkapitaal plaatsen ter waarde van 6,5 miljard dollar (13,6 miljard gulden). Het plan moet nog worden goedgekeurd door de polishouders en de beursautoriteiten. Met de beursintroductie verandert de coöperatieve structuur van de verzekeraar in een naamloos vennootschap.

MetLife wil 831 miljoen aandelen plaatsen, waarvan 576 miljoen, of 67 procent, bij de polishouders. De resterende 225 miljoen wordt aan het publiek aangeboden voor 14 tot 24 dollar per stuk. Als de prijs per aandeel uitkomt op 19 dollar per stuk strijkt de verzekeraar 15,8 miljard dollar op. Daarmee zou het de grootste beursgang in de Amerikaanse geschiedenis zijn. Die eer komt nu nog toe aan de Amerikaanse koeriersdienst United Parcel Service (UPS), dat eerder deze maand 5,47 miljard dollar binnenhaalde. (Reuters)