Krediet van 100 miljoen voor Holzmann

Tien banken hebben voor het Duitse bouwbedrijf Philipp Holzmann een overbruggingskrediet van 110 miljoen gulden bijeengebracht. Dit heeft de Deutsche Bank vanochtend bekend gemaakt. Met het krediet is het mogelijk de bedrijfsvoering van Holzmann de komende weken voort te zetten. Bondskanselier Schröder zei vanochtend zich persoonlijk in te zetten voor het overeind houden van het bouwconcern. Hij kondigde aan in een vergadering vanavond te zullen proberen de banken over te halen de onderneming nog een kans te geven. Vooruitlopend daarop heeft de bondskanselier aan het einde van de middag overleg met de Hessische minister-president Koch en burgemeester Roth van Frankfurt. Na de mededeling van Schröder gingen de aandelen Holzmann met 73 procent omhoog. De ondergang van Holzmann zou tienduizenden banen kosten. (ANP, AP)