World Online naar beurs

De Nederlandse Internetaanbieder World Online International wil begin volgend jaar naar de Amsterdamse beurs. Het bedrijf zal het eerste Nederlandse Internetfonds zijn op het Damrak. World Online wil met de beursgang geld ophalen om zijn positie in Europa verder te versterken.

Bestuursvoorzitter en oprichtster N. Brink denkt ook aan beursgang elders. Mogelijk is dan aan de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. Brink verwacht dat het bedrijf 4 tot 5 miljard euro (tussen 8,8 en 11 miljard gulden) waard zal zijn op de beurs. Het in Rotterdam gevestigde World Online claimt marktleider te zijn in Europa met 600 duizend abonnees. Grootste aandeelhouder is de de Zwitserse Sandoz-Family Foundation, dat vorig jaar voor 540 miljoen gulden een meerderheidsbelang in het bedrijf kocht.