Uitverkoop Unisource gaat door

De uitverkoop van het internationale telecombedrijf Unisource gaat door. Nadat het vorige week zijn Franse dochter Siris had afgestoten, maakte het bedrijf gisteren bekend ook zijn Italiaanse dochteronderneming Unisource Italia van de hand te doen. De Italiaanse divisie wordt overgenomen door de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley Dean Witter Capital Partners. Het is onbekend hoeveel de bank voor het Unisource-onderdeel, naar eigen zeggen een van de grootste internetaanbieders in Italië, betaalt. Het internationale samenwerkingsverband tussen KPN, Swiss Telecom en het Zweedse Telia liep in augustus definitief op de klippen. Na een mislukte zoektocht naar geldschieters besloot het consortium zichzelf op te heffen en de aparte bedrijfsonderdelen in de etalage te zetten. (ANP)