THAISE KERRIE

Doe de shii-take (zonder steeltjes) in een kom en giet er heet water over tot ze onderstaan. Laat ze ca. 30 min. weken. Giet af, knijp er zo veel mogelijk vocht uit en snijd ze in dikke plakken. Zet weg. Snijd de kipfilet in dunne plakken en zet even weg. Pel de sjalotjes en tenen knoflook en hak ze fijn. Snijd het citroengras in stukjes van ca. 5 cm. Spoel de garnalen onder de koude kraan en dep ze droog. Verwijder de darmkanalen door ondiep in te snijden en er de donkere streng uit te trekken. Verhit 2 eetl. olie in een wok op een middelhoog vuur. Doe er de kip in, bestrooi met zout en roerbak 2 min. Voeg de garnalen toe en roerbak alles nog 1 minuut. Schep de kip en garnalen uit de wok en doe ze in een kom. Doe 1 eetl. olie in de wok en verhit op middelhoog vuur. Roerbak er 1 minuut de sjalotjes, knoflook en het citroengras in. Schep er de shii-take door en roerbak nog 2 tot 3 min. Schep er de rode kerriepasta door en roerbak nog 1 min. Giet er de kokosmelk bij en schep alles om. Laat het mengsel koken. Draai het vuur lager en laat het 2 min. zachtjes koken. Schep de kip en garnalen door het mengsel en zet het vuur iets hoger. Schep er het limoensap en gehakte koriander door en laat even doorwarmen. Neem de wok van het vuur. Schep de rijst op, doe er de kerrie naast.

Joesoep hoedde de koe en knapte klusjes op in huis. Leyla praat over haar zoontje in de verleden tijd: ''Op school haalde hij goede cijfers. Hij zei dat het zijn droom was goed te leren, een baan te vinden en later voor ons te zorgen. Hij was kwaad op zijn vader. 'Waarom geeft hij jou toch zo weinig geld?' vroeg hij vaak. Ik was altijd bang dat Joesoep iets zou overkomen, lette meer op hem dan op mijn drie dochters. En dan gebeurt zoiets. Nu is hij invalide en zullen we de koe moeten verkopen - als die nog leeft.''