Schietpartij in Velp op stoep voor school

Twee inwoners van Velp hebben elkaar, in de aanwezigheid van tientallen kinderen, ouders en leerkrachten, gistermiddag op het trottoir voor een school beschoten. Volgens de politie zijn er daarbij over en weer ten minste vier schoten gelost. Niemand raakte gewond. De mannen gaven zichzelf later die middag aan bij het politiebureau in Arnhem.

De schietpartij gebeurde om ongeveer één uur voor het Tituscollege aan de Gruttostraat in Velp, op het moment dat een aantal ouders van de naastgelegen basisschool Biljoen zijn kinderen weer naar school brachten. Een onbekend aantal leerlingen van het college verbleef op het schoolplein. De twee mannen, 29 en 47 jaar, hadden al langer ruzie over de partner van één van de twee, die er ,,met de ander vandoor was gegaan''. De politie heeft al een paar keer eerder geprobeerd in het conflict te bemiddelen. ,,Dat is dus niet gelukt'', aldus de politiewoordvoerder.

Beide mannen ontkennen te hebben geschoten. Ze worden verhoord. Slachtofferhulp is ingeschakeld om kinderen met moeilijkheden bij te staan. Er was volgens de politie geen sprake van grote paniek.