MKB: `Ongebruikte energietoeslag terug'

MKB Nederland vindt dat de energiebedrijven 400 miljoen gulden moeten reserveren voor energiebesparende projecten van het midden- en kleinbedrijf. ,,Het midden- en kleinbedrijf heeft de afgelopen jaren een milieutoeslag van 100 miljoen gulden per jaar betaald. Het is niet bekend wat er met dat geld is gebeurd. Wij willen dat dit geld alsnog ten goede komt aan projecten voor het midden- en kleinbedrijf'', aldus MKB-voorzitter H. de Boer.

Uit een onderzoek van de Rekenkamer blijkt dat het onduidelijk is wat de energiebedrijven hebben gedaan met de toeslagen die zijn geïnd in het kader van het Milieu Actie Plan (MAP). Zij worden geacht doelmatig en milieubewust energiegebruik bij bedrijven en huishoudens te bevorderen, bijvoorbeeld door subsidies te geven aan mensen die een hoogrendementsketel kopen. (ANP)