IT-bedrijven in millenniumdip

In de IT-branche is voor het eerst in jaren sprake van een dipje. Volgens bedrijven als Origin, Cap Gemini en Oracle loopt de vraag naar nieuwe werknemers aanzienlijk terug. Nog in oktober meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek dat de branche een recordaantal openstaande vacatures telde: 87 per duizend banen. Maar dat waren tellingen van juni.

,,We zitten in een soort bevriezingsperiode'', aldus een woordvoerder van Origin. Veel klanten wachten met nieuwe projecten tot na de eeuwwisseling. Origin, met 7.000 medewerkers een van de marktleiders in Nederland, werft al sinds de zomer ,,minder nadrukkelijk'', aldus een zegsman. Vorig jaar werden ongeveer 1.300 mensen aangenomen, dit jaar blijft dat rondom de 1.000 steken. Oracle en Cap Gemini kampen met hetzelfde verschijnsel. Oracle heeft in oktober van dit jaar bijvoorbeeld minder mensen aangenomen dan in dezelfde maand van het vorig jaar. (ANP)