Internationaal

LONDEN

British Telecom is vanmorgen op de beurs van Londen met 4 procent gestegen. Het telecombedrijf was daarmee een belangrijke steun onder de toonaangevende FTSE-index. Rondom het middaguur noteerde deze graadmeter 53,3 punten hoger op 6.495 punten. De handel was vanmorgen rustig in Londen. Tegenover het hogere slot in New York stonden zorgen over inflatie en een stijging van de lange rente. ,,Er komt geld binnen op de markt, maar niet erg agressief'', zei een handelaar: ,,Er is te weinig vers nieuws om kopers te trekken.''

FRANKFURT

Op de beurs van Frankfurt is de koers van het aandeel van het in een crisis verkerende Duitse bouwconcern Philipp Holzmann ingestort. Voor het eerst in zes dagen kon vanmorgen weer in het aandeel worden gehandeld. De eerste koers luidde 12 euro, 90,5 procent lager dan de 114,40 euro waarop het aandeel vorige week uit de handel werd genomen. De koers van Hochtief, eigenaar van het Nederlandse Ballast Nedam en een grote concurrent van Holzmann, ging juist omhoog. Beleggers gaan ervan uit dat Hochtief bij grote projecten de rol van Holzmann kan overnemen. De beurs als geheel deed het heel behoorlijk dankzij het hogere slot van de beurs in New York. Rondom het middaguur stond de DAX-index 20 punten hoger op 5.839 punten. De koers van Mannesmann, de laatste weken fors opgelopen door het bod van Vodafone, zakte licht. De mooie groeicijfers van de telefonie waren in lijn met de verwachting en al verwerkt in de koers.

PARIJS

De beurs in Parijs leek vanmorgen te stabiliseren. De CAC-40-index noteerde rondom het middaguur 9 punten hoger op 5.157 punten. De eerste handelsuren was er nog een aardige stijging dankzij het hogere slot in New York, maar dat vlakte in de loop van de ochtend af. Handelaren en analisten spraken over de eerste tekenen van consolidatie van de aandelenkoersen. De kerncijfers over de economie blijven goed en de euforie over overnames en fusies in de telecom blijven een belangrijke impuls voor de koersen. Aan de andere kant zijn er wat zorgen over de inflatie, nu de olieprijs zo sterk blijft stijgen, de lange rente op tienjarige staatsleningen oploopt en aandelen van telecom- en technologie-aandelen wel erg hoog lijken te noteren.

TOKIO

De beurs van Tokio bleef dicht wegens de viering van een nationale feestdag.

NEW YORK

Op Wall Street viel gisteren weinig lijn te ontdekken. Overwegend lichte verliezen direct na opening sloegen later om in lichte stijgingen. Uiteindelijk sloot de Dow Jones-index 86 punten hoger op 11.090 punten.