Zoektocht naar lijk vermist meisje

In Maastricht wordt mogelijk nog deze week op een terrein nabij de autoweg A2 gezocht naar het lichaam van het Belgische meisje Nathalie Geijsbreghts. Dat heeft een woordvoerder van het openbaar ministerie in Maastricht vanmorgen bevestigd.

Nathalie Geijsbreghts verdween in 1991 op tienjarige leeftijd bij een bushalte in haar woonplaats Leefdaal bij Leuven. Verdacht van de moord is de Nederlandse vrachtwagenchauffeur Michel S. De voormalig inwoner van Assen zit in de gevangenis van Scheveningen een straf van 20 jaar uit voor drie kindermoorden.

Justitie in Leuven wil niet zeggen welk spoor naar Maastricht geleid heeft. Nadat vorig week in de Belgische pers uitlekte dat binnenkort in Maastricht wordt gegraven naar het meisje, is een informatiestop afgekondigd.

De tot Nederlander genaturaliseerde S., geboren in België, is de eerste verdachte in het acht jaar durende onderzoek naar de verdwijning van Nathalie Geijsbreghts. De eerste aanwijzingen dat S. bij de verdwijning betrokken is, stonden in anonieme brieven die aan kranten en justitie in België zijn gestuurd.

Eind vorig jaar kwamen Belgische rechercheurs naar Nederland om een mogelijk spoor na te trekken. In april volgden twee huiszoekingen in de regio Groningen. Daarbij werd onder meer de woning van de vermoedelijke brievenschrijver doorzocht, zo bevestigde justitie in Leuven.

Michel S. werd in 1992 door het gerechthof in Amsterdam veroordeeld tot 20 jaar cel en tbs wegens de moord op de 11-jarige Jessica Laven uit Blokker en de moord op twee Duitse jongens, de 9-jarige Salim Thattil en de 13-jarige Marko Weiser. De kinderen waren door hem eerst seksueel misbruikt. De vrachtwagenchauffeur verbleef eerder in de Groningse Van Mesdagkliniek na een veroordeling in 1982 wegens acht zedenmisdrijven. Tegen de wil van het openbaar ministerie en zijn behandelaars werd hij in 1987 door de rechtbank in Zwolle vervroegd vrijgelaten.