Selectie Radio

Opium. Aandacht voor o.a. het proefschrift van Kees Wouters over ongewenste muziek en de bestrijding van jazz en amusementsmuziek in Duitsland en Nederland in de periode 1920-1945. Tevens filmregisseur Leo de Boer over zijn documentaire over Russische kosmonauten en het hondje Laika. Radio 1, 20.02-22.00u.

De Avonden. Na het uitzicht van woordvoerder bij het Ministerie van Onderwijs Maarten Divendal een portret van de onlangs overleden schrijver en letterkundige Rob Nieuwenhuys. Verder een aflevering in de reeks over bluesmuzikanten in de VS. Tot slot het eerste deel over soulzanger Smokey Robinson. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Portret van Berry Merlyn die een paar dagen per week op de Amsterdamse markt staat maar ook als clown voorstellingen in ziekenhuizen geeft voor kinderen die niet naar het circus kunnen. Zelf is hij ook ziek. Radio 1 en 2, 0.02-1.00u.