Pelé gekozen tot voetballer van deze eeuw

Met een overweldigende meerderheid hebben de lezers van het toonaangevende blad World Soccer Pelé gekozen tot 's werelds beste voetballer van de twintigste eeuw. Diego Maradona werd op grote achterstand tweede, Johan Cruijff derde, Franz Beckenbauer vierde en Michel Platini vijfde. Marco van Basten eindigde als negende. Pelé werd vorige week ook al door een jury van het persbureau Reuters en in Wenen door een jury van prominente sportbestuurders gekozen tot beste voetballer van de eeuw. De lezers van World Soccer konden een lijstje insturen met tien namen. Van hen zetten 341 Pelé op de eerste plaats. Maradona kreeg 113 maal een eerste plaats, Cruijff 28 keer, Di Stefano en Best 22 keer, Puskas en Van Basten 14 keer, Beckenbauer 12 keer, Platini zes keer en Eusebio vier keer.