Mijn doodt twee Servische politiemannen

Aan de grens tussen Servië en Kosovo zijn gisteren twee Servische politiemannen omgekomen en zes anderen gewond door de explosie van een anti-tankmijn, die volgens Belgrado was gelegd door ,,Albanese terroristen''. Dat gebeurde bij het dorp Prepolac, tien kilometer van de grens met Kosovo. Volgens de politie voerden ,,Albanese terroristen van het [officieel ontponden Kosovo Bevrijdingsleger] UÇK'' gisterochtend vroeg een aanval uit op een politiepatrouille bij Prepolac. Daarbij vielen geen slachtoffers. De politie stuurde versterkingen, waarmee ,,een succesvolle interventie'' werd uitgevoerd. Bij hun terugkeer naar de stad Kuršumlija reden de acht politiemannen later op een van de twee anti-tankmijnen die ,,de terroristen'' op de weg hadden achtergelaten.