Davenport wint wereldtitel tennis

Lindsay Davenport heeft gisteren in New York de wereldtitel in het vrouwentennis gewonnen. De Amerikaanse speelster versloeg in de finale in Madison Square Garden de Zwitserse Martina Hingis in twee sets: 6-4 en 6-2. Davenport is de eerste Amerikaanse wereldkampioen sinds de genaturaliseerde Martina Navratilova in 1986.

De eindstrijd tussen Davenport en Hingis ging voor het eerst sinds 1983 over twee gewonnen sets. Daardoor kregen de toeschouwers geen saaie marathonpartij voorgeschoteld. Davenport was veel te sterk voor Hingis, die in ruim een uur van de baan werd geslagen. De 23-jarige Adenport verdiende met haar wereldtitel een miljoen gulden. ,,Ik speel op dit ogenblik mijn beste tennis'', zei de olympisch kampioene van 1996 ten overvloede.

Voor de 19-jarige Hingis eindigt het tennisjaar 1999 teleurstellend. Ze moest haar dominante positie afstaan aan de zusjes Williams en nu ook aan Davenport. Zaterdagavond leek Hingis nog op weg naar eerherstel. Ze versloeg Venus Williams in twee sets: 6-4 en 7-6.

Dolgelukkig sloeg ze na haar driehonderdste overwinning in het enkelspel alle beschikbare ballen de tribunes in. Davenport was in de halve eindstrijd te sterk voor de Française Nathalie Tauziat: 7-6 en 6-0.

De Canadees Sebastien Lareau en de Amerikaan Alex O'Brien hebben het WK dubbel gewonnen. In het Amerikaanse Hartford wonnen zij in de finale van de Indiërs Leander Paes en Mahesh Bhupathi in drie sets: 6-3, 6-2 en 6-2. De Nederlander Paul Haarhuis werd in de groepswedstrijden uitgeschakeld met zijn Amerikaanse partner Jared Palmer.

(Reuters, ANP)